Fotograferen in corona tijd

Portretten
Op dit moment fotografeer ik alleen 1 op 1 portretten. Dit zowel voor zakelijkelijke fotoreportage als voor particuliere klanten. Uitzondering is een dubbelshoot . Maar deze is altijd met een broer of zus.
 
Welke aanpassingen heb ik gedaan in mijn studio?
Laten we allereerst hopen dat er snel verbetering in de situatie komt. Ik probeer voor mezelf maar ook voor mijn klanten zo goed mogelijk aan de voorschriften te houden van het RIVM. Ik zet ze nog even op een rijtje.
 
In goede gezondheid
Ik fotografeer jou alleen in goede gezondheid. Als ik klachten heb zoals een verkoudheid zeg ik de fotoreportage af. Dit verwacht ik ook van jou: ik wil je graag ontvangen maar alleen als je in goede gezondheid bent. Ik vraag je aan de regels van het RIVM te houden met betrekking tot je gezondheid. Dus bij een neusverkoudheid, loopneus, benauwdheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak, niezen, keelpijn, hoofdpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts verplaatsen we de fotoreportage. Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
Ben je dicht in de buurt geweest met iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter)?
Bijvoorbeeld omdat je partner, reisgenoot of collega bent? Dan moet je conform de regels van het RIVM 10 dagen in thuisquarantaine vanaf het moment dat je nauw contact had. Dan maken we een nieuwe afspraak.
 
Desinfecteren en handen wassen
Je kunt van mij verwachten en erop vertrouwen dat ik na elke fotoreportage mijn studio desinfecteer. Bij binnenkomst vraag ik je gebruik te maken van desinfectans. Je jas kan je beneden in de hal ophangen.
 
Afstand houden
We geven elkaar geen hand en we nemen voldoende afstand. Tijdens de fotoreportage blijf ik op ruime afstand van mijn model voor mijn camera. Ik begeleid je zo goed mogelijk, maar wel op afstand. Ik neem daarom vooral de tijd voor je, zodat we toch de foto’s kunnen maken die jij graag wil.
 
Mondkapje tijdens de fotoreportage?
We dragen allemaal een mondkapje in mijn studio en deze mag alleen het model tijdens de fotoreportage afzetten. Ook blijven we voldoende afstand houden tijdens de fotoreportage. Ben je een mondkapje vergeten mee te nemen? Dan heb ik wegwerpmondkapjes in mijn studio die je mag gebruiken.
 
De fotoreportage afzeggen i.v.m. verkoudheidsklachten
Mocht je je niet lekker voelen, je hebt lichte klachten (hoesten of niezen), je hebt koorts of een grieperig gevoel, bel mij dan zo snel mogelijk. Dit geldt ook wanneer 1 van je gezinsleden thuis ziek is. We proberen dan de fotoreportage op een later moment in te plannen.
 
Betalingen
Betalen gaat via een betaalverzoek na de fotoreportage of ik verstuur de factuur per e-mail naar je toe.